Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az intézmény székhelye: 3400 Mezőkövesd, Hősök tere 14. szám.

Bárdos Lajos Tagiskola


Iskolánk átadása III. számú Martos Ferenc Általános Iskola néven 1959-ben történt.

Hosszú ideig ének-zene tagozat is működött, ezért 1990-ben felvettük a Bárdos Lajos nevet. Ennek köszönhetően éveken át részt vettünk a Bárdos Lajos iskolák kórustalálkozóin - szervezőként és fellépőként is.

2005 óta a MÁAMIPSZ tagiskolájaként működünk.

Iskolánk épülete a város központjában található. Jelenleg emelt informatika és nyelvoktatás folyik - a szülők elvárásainak megfelelően. A nevelőtestület nyitott a korszerű oktatási módszerek iránt, multimédiás szaktantermeink vannak - interaktív táblákkal. A 2009/2010-es tanévben uniós pályázat eredményeként a TÁMOP 3.1.4. és a TÁMOP 3.2.2. programot működtetjük. Célunk, hogy 2010 szeptemberétől minden osztályunkban legyen interaktív tábla.

Jelenleg integrált, kooperatív oktatás folyik iskolánkban. Diákjaink, nevelőink témahét- és háromhetes projekt program megvalósulásán fáradoznak, kimagasló sikerrel.

  • SNI-s tanulóink épületen belül kaphatnak segítséget a Nevelési Tanácsadó szolgáltatásainak igénybevételével.
  • 1994-től a legkiemelkedőbb végzős tanulókat Bárdos-díjjal ismerjük el.
  • Évtizedek óta visszük táborozni diákjainkat az ország szép tájaira.
  • A tehetséges tanulóink megyei és országos tanulmányi- és sportversenyeken is szép eredményeket érnek el tanáraik segítségével.
  • Az iskolánkban folyó oktató-nevelőmunkát a Bárdos Lajos Ált. Isk. Gyermekeiért alapítvány anyagi támogatással segíti 2003 óta.

bardos1
bardos1
bardos1